Dogs in Motion Hundfysioterapi

Om mig

Hej, Jag heter Åsa Lindevall och bor med min man Tomas i Kilafors, Hälsingland, i en liten avkrok som heter Varstubäcken. Här har vi bott i 20 år med får, höns, hundar och katter.  Fram till november 2019 arbetatade jag som chef för svensk export och import förtullning hos UPS Sweden AB.  

Jag har haft hund i hela mitt vuxna liv och många olika raser har passerat och det har då också medfört erfarenhet av många olika hundbeteenden. 

Att kunna arbeta med hund har länge varit en önskan och i och med att jag valde att gå i tidig pension så kunde jag äntligen förverkliga denna dröm. 

Då jag själv drabbades av artros i tidig ålder och fick helprotes i vä knä vid 49 år så vet jag hur det känns när smärta och rörelseförmåga inte stämmer överens med vad röntgenbilder säger och hur svårt det är att träna och gå ner i vikt.  Det är lätt att hamna i en negativ spiral som påverkar din mentala hälsa. När då min egen Aussiehanne  Charlie drabbades av artros och följdskador så väcktes intresset av fysioterapi för hundar och hur man behandlade artros. Jag är utbildad hund-fysioterapeut hos Svenska Fysioterapiskolan i Åre . I tillägg så går jag en utbildning i England där mycket fokus ligger på den mentala hälsan av både hundägaren och hunden.  Mycket forskning visar på att mental ohälsa hos hundar kan utveckla, precis som hos människor, värk i kroppen och vica versa.

Jag studerar också hur laser terapi med en låg laser ljus kan användas i smärtlindring och rörelseförbättring i rehabilitering av djur och människa.  Det finns bl a bra forskning som visar att lasern ger en god smärtlindring hos människor med knä artros.

Vidare har jag letat efter en alternativ träningsmodell som kan motivera träning när man har värk förutom simning och då hittat Dog Parkour som är en träningsmodell utan stress och där man mer koncentrerar sig på rörelsekontroll och mental träning.

I och med mina och Charlies erfarenheter så kommer ett fokus ligga på artros och livet runt omkring det men naturligvis är alla välkomna för friskvård och rehab.

Led ord för min verksamhet är att kunna ge hundar och dess ägare möjlighet till ett friskare hundliv genom utbildning, friskvård och rehabilitering.

 

Utbildningar:

Hundens Beteendebiologi 1,2 (15p) Linköpings Universitet

Hundfysioterapeut - Svenska Fysioterapiskolan, Åre  aug/2020

Grundläggande laserbehandling - smärta & läkning - Laserguide Education 22/4 2020

Your End of the Lead 2.0 coach - under utbildning - Canine Confidence/ UK

Dog parkour instruktör - under utbildning - International Dog Parkour Association/US